top of page
  • Writer's pictureMr. Pub

Gyvas alus - apie jį ir kur jo paragauti

Visi puikiai žino, kad gyvas alus yra kur kas geresnis pasirinkimas nei tas, kuris yra buteliukuose. Visi tai žino, tačiau niekas negali pagrįsti kodėl, tad labai trumpai apie tai, kodėl barai Vilniuje taip dažnai skatina būtent mėgautis gyvu alumi.


Kas yra gyvas alus?

Sutarta, kad jeigu barai Vilniuje nori teisėtai sakyti, kad pas juos yra siūlomas gyvas alus, turi tiekti gėrimą, kuris yra nepasterizuotas ir iki jo galiojimo termino galo viename milimetre yra ne mažiau nei 100 000 mielių kolonijų. Skamba labai sudėtingai? Nepergyvenkite, kadangi jeigu Vilniaus barai siūlo tokį alų – reiškia, kad jis toks ir yra, kadangi prekiauti alumi be licencijos, patvirtinimo – paprasčiausiai neįmanoma. Gyvas alus – nefiltruotas, priešingai nei tas, kuris yra buteliukuose.


Gyvo alaus baras Vilniuje siūlo skalsesnį ir dažnai rūgštesnį alų, kadangi šia savybe pasižymi tokio tipo gėrimas. Tiesa, šio alaus galiojimo terminas yra trumpesnis, tad galite jaustis užtikrinti, kad geriate ekologišką gėrimą. Taip barai rūpinasi, kai klientai mėgautųsi tik sveiku ir neseniai pagamintu alumi.


Gyvo alaus baras, kur jis?

Dažniausiai tokiu alumi leidžia mėgautis barai Vilniaus senamiestyje, kadangi čia aktyviausiai lankosi išskirtinio alaus mėgėjai. Juolab, dažniausiai gyvas pilstomas alus tampa pramoga, kadangi rūšių daug, tad ir išbandant jas galima atrasti naujus skonius. Gurmanai tikina, kad gyvas alus turi būti išbandomas be jokių užkandžių, kadangi jie gali pakeisti alaus skonį. Jis turi būti geriamas lėtai, juo reikia mėgautis, kadangi tik tokiu atveju atsiskleis jo tikrosios savybės ir tuo pačiu gurmaniškas jo skonis.



Barai senamiestyje siūlo ir pramogauti

Alus ar kokteiliai nėra vienintelė pramoga baruose. Siūlome lankytis tokiose vietose, kur baras gali pasiūlyti ir stalo žaidimus bei kitas pramogas. Tokiu atveju išgeriamo alaus kiekiai bus saikingi, smagiai praleisite laiką, galiausiai, susirasite naujų draugų.


Sakoma, kad gyvas alus padeda užmegzti naujas pažintis, tad jeigu plečiate draugų ratą  – būtinai apsilankyti bare, kur prekiaujama gyvu alumi. Tikime, kad Jūsų skonio receptoriai bus patenkinti, juolab, tikrai rasite žmogų su kuriuo galite mėgautis skaniu alumi.

+370 6835 1561

I-IV

17:00 - 04:00

V-VI

17:00 - 06:00

VII

17:00 - 04:00

REZERVACIJA IR KLAUSIMAI

ŽINUTĖ IŠSIŲSTA

bottom of page